stad © A. van Roekel


AmsterdamsMilieu.nl

De site met (milieu-)journalistiek van Amsterdamse bodem

[home]


Eurocommissaris Neelie Kroes voorafgaand aan het debat in NOVA © Annemieke van Roekel
Foto: Eurocommissaris Neelie Kroes voorafgaand aan het debat in NOVA © Annemieke van Roekel
      Nederland – Europa – Wereld – Melkweg

29 mei 2009 - Op naar de Melkweg in Amsterdam. Daar worden vandaag de twee beste Europese lijsttrekkers-debaters gekozen.
Het publiek is vooral jong. 20-ers en 30-ers: leden van de jongerenafdelingen van de gevestigde politieke partijen, promotieteams met D66 duidelijk in de meerderheid. Dat blijkt ook uit de uitslag van de ‘applausmeter’, als D66-er Sophie in ’t Veld de laatste debatbattle tijdens NOVA wint.

Maar zover zijn we nog niet. Eerst een parallelklasje ‘Europa voor Dummies’ met historicus Maarten van Rossem. Amusant van A tot Z! In zijn pro-Europa pleidooi doet hij niet onder voor een geslaagde cabaretier.

Europa vindt Van Rossem een grote verdienste. Gelijke kansen voor man en vrouw is niet aan de Nederlandse, maar aan de Europese wetgeving te danken. Dat moeten we ons goed realiseren. En Nederland zou net als IJsland in elkaar geklapt zijn als we geen euro hadden gehad.

Tel dus als Europeaan vooral je zegeningen en draag ze ook uit, aldus Van Rossem. De krenten uit de Europese pap somt hij nogmaals op als hij is aangeschoven aan de NOVA-tafel, naast Eurocommissaris Neelie Kroes en tegenover Jan Marijnissen. Maar Jan slaat terug.

Lees verder >>
      SP-voorzitter Jan Marijnissen tijdens de pauze op de brug voor de Melkweg © Annemieke van Roekel
Foto: SP-voorzitter Jan Marijnissen tijdens de pauze op de brug voor de Melkweg © Annemieke van Roekel

AmsterdamsMilieu is een initiatief van De Vuurberg Journalistiek & Geo-educatie © Annemieke van Roekel 2009. Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotokopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.
Laatste wijziging: 31 mei 2009
[home] [top] [contact]