stad © A. van Roekel


AmsterdamsMilieu.nl

De site met (milieu-)journalistiek van Amsterdamse bodem

[home]


Maarten van Rossem geeft 'college voor Dummies' over Europa © Annemieke van Roekel
Foto: Maarten van Rossem geeft 'college voor Dummies' over Europa © Annemieke van Roekel
      Vervolg - De SP is helemaal geen tegenstander van Brussel. Laat dat duidelijk zijn. Niet zo klef met Brussel, is de boodschap van de reclamespot waarin de SP de nieuwe Europeanen in allerlei talen ‘I love Neelie’ laat uitspreken.

Maar wat vindt Kroes daar zelf van? Ach, die reclamespots zijn totaal onbelangrijk en misschien niet eens zo effectief. We moeten ons vooral realiseren dat we van Europa allemaal een stuk beter worden, zoals goedkoper mobiel kunnen bellen.

Ook pusht Brussel Nederland tot meer milieuprestaties en natuurbescherming. Maar veel Europese voordelen kregen we verder niet te horen. Presentator Twan Huys (die helemaal niet van doorvragen houdt) wilde liever weten of Europa wel effectieve verkiezingsspotjes maakt. Want Neelie legt het allemaal niet goed uit aan de burger, vindt Huys.

De Eurocommissaris voor Concurrentie en Mededinging geniet inmiddels veel respect in de VS, waar ze er zelf niet in geslaagd zijn monopolisten als Microsoft aan te pakken. Zou Neelie de monopolistische pesticiden- en zadenfabrikant Monsanto ook kunnen breken? Dat zou een geweldige opsteker zijn. Als Europa in de voedingspolitiek Amerika een poepie kan laten ruiken, dan is de EU Europa waard!

Terug >>
      'De Europese neoliberale ideologie maakt de nationale overheden steeds machtelozer', aldus 
Marijnissen © Annemieke van Roekel
Foto: 'De Europese neoliberale ideologie maakt de nationale overheden steeds machtelozer', aldus Marijnissen © A.v.Roekel

AmsterdamsMilieu is een initiatief van De Vuurberg Journalistiek & Geo-educatie © Annemieke van Roekel 2009. Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotokopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.
Laatste wijziging: 1 juni 2009
[home] [top] [contact]