Home Kwartetthema's Bestelinformatie Vuurberg EducatieKwartetthema: Eetbaar© Jelger Herder
Foto: © Jelger Herder www.digitalnature.org
.Bovenzijde doosje


Kwartetkaart Snoekbaars

- Meer informatie over de snoekbaars lees je op de website van Ravon.


Kwartetkaart Diklipharder

- Meer informatie over de diklipharder lees je op de website van Ravon.


Kwartetkaart Aziatische korfmossel

- Meer informatie over de diklipharder lees je op de website van Stichting Anemoon.


Kwartetkaart Paling

- De voortplanting van de paling is een ongelofelijk verhaal. Deze vis migreert duizenden kilometers over de Atlantische Oceaan, om nooit meer terug te keren. Grotere bedreigingen dan de migratie zijn evenwel de terugkeer via sluizen en gemalen en het overleven in Europese wateren van de jonge paling. Prachtige beelden van de jonge paling (de glasaal) zijn te zien in de film Nederland onder water.

-"Het probleem van de verontreinigde waterbodems ligt ten grondslag aan het plan om in de Sloterplas een 'Palingreservaat' te starten," aldus Martijn Schiphouwer van Ravon in een interview dat speciaal voor de Amsterdamse WaterkwartetQuiz is gedaan. "Vooral de bodems van het IJ, Weespertrekvaart, Zijkanaal C, Noordzeekanaal en Amsterdam-Rijnkanaal zijn sterk vervuild." Lees het volledige interview hier.

- Meer informatie over de paling lees je op de website van Ravon.

Website under construction


Geef jouw feedback op de Amsterdamse WaterkwartetQuiz en maak kans op een gratis spel.


© Annemieke van Roekel. Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotokopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur en de betreffende tijdschriftredacties.
Laatste wijziging: 11 februari 2024