Geokids logo Naar Vuurberg Uitgeverij


[home]
Amsterdamse Fossielenspeurtocht

Fossielen zoeken en tekenen in de Amsterdamse binnenstad

Schatkaart voor Amsterdammertjes'
In Amsterdamse stoepen en steegjes zijn prachtige fossielen te vinden van oeroude koralen, schelpen, zeelelies en slakkenhuizen.

Meld je daarom aan voor de fossielenspeurtocht! De wandelingen vinden plaats bij voldoende aanmeldingen.

Uitgerust met een vergrootglas en plantenspuit gaan we op zoek naar deze bijzondere fossielen die nog ouder zijn dan de dino's!

Straatcollege
De speurtocht duurt een uur. We beginnen met een 'straatcollege' over de geologie van de Amsterdamsse fossielen: hoe oud zijn ze, waar komen ze vandaan en wat is de geologische geschiedenis van de aardlagen waarin ze worden gevonden.

Start- en eindpunt
Brug over het Singel bij het standbeeld van Multatuli, tegenover nummer 178, Centrum.

Aanmelding individuele kinderen (ťťn ouder moet aanwezig zijn bij maximaal twee kinderen)
Prijs per deelnemer: 12,50 euro. Kinderen ontvangen de speurtocht (A4) en de Schatkaart voor Amsterdammertjes.

Schatkaart voor Amsterdammertjes' Aanmelding voor groepen en/of vanuit het onderwijs
Prijs op aanvraag.

Ook bij regenachtig weer gaat de speurtocht gewoon door!!! De fossielen in de stoepen zijn dan nog beter zichtbaar.

Verkeersveiligheid en aansprakelijkheid
Deelnemers en hun begeleiders zijn zelf verantwoordelijk voor deelname aan het verkeer. Dit is de reden dat kinderen (onderwijs of particulier) nooit zonder begeleider(s) mogen deelnemen. De gekozen route is echter zeer rustig.
Deelname aan de Amsterdamse Fossielenwandeling en/of Speurtocht is derhalve voor eigen risico. De gids is niet aansprakelijk voor materiŽle of immateriŽle schade van de deelnemer opgelopen tijdens de wandeling/speurtocht.

Aanmelding Info en reserveren (verplicht!) per e-mail.


De Amsterdamse Fossielenquiz en de Schatkaart voor Amsterdammertjes zijn mede tot stand gekomen dankzij een financiŽle bijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en de Stichting Planet Earth Foundation.Logo Mijn Aarde Logo Amsterdams Fonds voor de KunstGeokids - Amsterdamse Fossielen is een project van De Vuurberg Journalistiek & Geo-educatie © Annemieke van Roekel. Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotokopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.
Laatste wijziging: 1 juli 2020

[home] [top] [contact]