De Vuurberg English version
Illustration Extinct Coral © A. van Roekel
Home Milieu & Energie Gezondheid & Wetenschap Duurzaam Bouwen Photo Gallery
Geologie & Reizen Landbouw & Voeding Natuurbescherming Eilanden Geo-educatiePortret Annemieke van RoekelProfiel
Annemieke van Roekel (1960) werkt sinds 1998 als wetenschapsjournalist. Zij heeft zich gespecialiseerd in thema's op het gebied van aardwetenschap en milieu.
Zij is als eindredacteur verbonden aan het geologisch tijdschrift Gea en als redacteur aarde & klimaat aan de populairwetenschappelijke website Kennislink.

Na haar VWO-B examen (1978) studeerde zij ontwikkelingspsychologie (1988) en milieukunde (1992).
Hierna volgde zij cursussen op het gebied van wetenschapsjournalistiek en aardwetenschappen, o.a. aan de Vrije Universiteit en aan de Britse Open University.

Tot 1998 werkte zij als wetenschappelijk onderzoeker bij een milieuadviesbureau.

Favoriete thema's zijn:
Over deze onderwerpen schrijft zij artikelen in uiteenlopende tijdschriften, vlakbladen en kranten. Ook houdt zij zich bezig met fotografie ten behoeve van journalistiek en het in eigen beheer opzetten van geo-educatieve projecten. Een groot aantal artikelen is via deze website te downloaden.

Geļnteresseerde redacties kunnen via e-mail contact opnemen. Voorbeelden van eindredactiewerk zijn op te vragen.

Annemieke van Roekel is lid van de Vereniging Wetenschapsjournalisten Nederland (VWN) en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).


© Annemieke van Roekel. Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotokopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur en de betreffende tijdschriftredacties.
Laatste wijziging: 24 november 2012

[home] [top] [contact] [disclaimer]