Water in de hete stad

schrijfopdracht

 

 

 
Algemeen:

Home
Voor wie?
Door wie?
Docentenmateriaal

Naar de waterthema's:

1. Biodiversiteit
2. Waterkwaliteit
3. Drinkwater
4. Waterwegen
5. Hygiëne en ziektes
6. Duurzaam watergebruik in huis
7. Water in de hete stad
8. Water en kunst
9. Waterbeleving

Naar de schrijfopdrachten:

Klik hier


 

 

 

 

 

7. Water in de hete stad - Schrijfopdracht


Je woont met je familie in een oude stadswijk die gerenoveerd wordt. Aan jou als bewoner wordt gevraagd om je wensen voor de wijk kenbaar te maken. Je vindt het belangrijk dat het fenomeen hitte-eiland serieus wordt genomen, zodat de wijk ook op extreem warme dagen leefbaar zal blijven Op dit aspect ga je je aandacht richten. Je werkt daarbij samen met stadsarchitecten. Welke maatregelen zou je kunnen voorstellen om de hitte (zowel binnen als buiten) tijdens een hete periode te verminderen op een manier zodat het ook dan prettig blijft om in de buurt te vertoeven?

Bedenk originele oplossingen met water en begroeiing die de hitteproblemen (zoals verminderd welbevinden, verminderde arbeidsproductieviteit, verhoogde sterfte bij ouderen, agressie, aantasting van asfalt) kunnen verminderen.

Let op dat er geen water verspild wordt! De door jou voorgestelde maatregelen mogen technisch simpel of ingewikkeld zijn; ze mogen op het niveau van de woning en op het niveau van de inrichting van de wijk liggen. De gemeenschappelijke (publieke) ruimte is dus belangrijk!


Bron: EPA en TNO-rapport
Klik op de afbeelding voor een vergroting.


 

Copyright Vuurberg. Laatste wijziging: 30 april 2022